Friday, February 17, 2012

im married..

im married!!!
wif jejaka yg akhirnya berjaya mencuri hati saya..
my coursemate, classmate,  n now my housemate n roomate~
Alhamdulillah..syukur atas kurniaan terindah dari Allah SWT...
smoga Allah memberkati jodoh kami hingga ke syurga..amin

picca from my Official Photographer  https://www.facebook.com/soulclickers.studio
 


n ere picca from my sis's fon ye..


p/s: luv u more n more sayang~

Wednesday, January 11, 2012

hepi birthday sayang~

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Muhamad Kashfi Mahali..
Allah selamatkan kamu...
"...Wahai bakal suamiku, aku tidak meminta istana TAJ MAHAL, aku tidak meminta kereta FERRARI, aku tidak meminta rantai berlian permata RAFFLESIA, aku tidak meminta wang berjuta-juta USD, aku tidak mendambakan kehidupan yang serba mewah, cukuplah dengan bersederhana, tetapi izinkan aku meminta sesuatu darimu, bimbinglah aku hingga ke syurga-Nya:)"...insyaAllah~

sayang...hepi 26th birthday..
kite same umo dah..yeay!!
 semoga life tahun ini lebih baik dari tahun lepas..(",)
looking forward 2 live a life wif u~
insyaAllah


luv u so much dear..
beribu2 lem0n taw...
word can never express my true feeling for u~
p/s: i cume nk percutian d tepi pantai je blh??hehe


Sunday, January 1, 2012

Hepy new year sayang~

mlm td kunun2 merajuk ngn en. tunang..xmo layan kite, die nak tgk bola..
geram taw..hehe..
bkn xbagi awk tgk bola..tp saje dengki ngn awak..
nk manja ngn sape lg kn klu bkn ngn awak kan???..heheh..



msg from en. tunang..

skali dapat msg cair wooooo...u make my heart melt...berbunga2 je rasa..bgn2 pagi pn bace blk msg..


kehadapan en tunang ku sayang..
<bakal suami terchenta, bakal bapa kpd ank- soleh & solehah saya>
hepi new year and hepi january..
thanks to u too 4 a great year as my fiance, my bestfren, my love, 
my everything..
hope dis new year will bring us much more happiness n blissfulness
 May Allah bless our relationship til Jannah 
n our families..


p/s: luv u more than u know..
i want to be with you forever
come hell or high water
holding hands together til Jannah..
insyaAllah
t aftr wedding kite celebrate January same2 ye..

Saturday, December 31, 2011

Time is running out

Today is d end of 2011..n tomorrow is
1st January 2012..happy new year 2 all
 i always luv January..
Y? 
a big Y there..hehe
my birthday is on January..Mr. fiance's birthday oso on January..
n yet we're getting marry on this January too~
22 days more~
but...
before hari indah itu berlaku ada yg tak indah yg perlu ditempuhi...
forget bout my concept paper, research proposal, disk verbatim yg perlu disubmit next week
exam on 8th january n 13th january
dan hal2 berkaitan kerja,
 hantaran tak siap lagi, 
doorgift xsetel lagi, 
wedding card xbertulis n berhantar lagi,
baju yang ntah bla tailor nak siapkan, tudung veil xcari lagi
 bilik pengantin pun tak bercat lagi..
umah pun under construct lagi!!
lagi n lagi n gila!
OMG..saya maw pengsan!!



saya xde mood utk perkara yg tdk indah itu..saya hanya mahu hari indah itu sahaja on dis January ini boleh???
 


p/s : pd jam ini, minit ini, saat ini, saya hanya mahu segera disatukan secara halal dgn En. Tunang...huhu luv him more n more..x0x0..

Wednesday, December 21, 2011

kek kahwin

sangat mengujakan dan meleleh air liur ble tengok gmbar kek kahwin ni...sweet sangat..
i suke yang xcrowded sgt dgn banyak2 colours & design...less is more rite??
                                                              






                               


                                                                         
source : mr.google

 sedapnya!n if can dlm die tu kek cheese ke, blueberry ke..xmo kek span biasa..hehe
tapikan...harganya..
sape suh ngade2 nak kek cheese bagai..mmgla mahal..
how i wish i pandai buat kek kahwin sendri..jimat ok...haha <kedekut punye budak>

i bkn xtaw buat kek..tp, the prob is i xpndai deco2 cam kek pengantin tu..huhu

buat kek then anta diorg deco2 aci tak ea?? aci la aci la..sape je kan nak layan ko ni kan.huhu

hantaran utk mr. fiance

setelah berbincang dari hati ke hati <ayat xlh blah>haha.. i decide nak bg mr. fiance
1. Al-Quran
2. Sireh junjung <kiv - mlm bfore majlis br buat>
3. Jam
4. Persalinan lengkap <baju,sluar,dompet,tie,belt>
5. Kasut
6. Kamera
7. Set wangian
8. Kek <kek lapis cheese blueberi -homemade 3-4 days before majlis>

so misi pd hari esok adalah untuk membeli kesumer barang except for kamera kn tnggu bonus ASB plak..heheh..xsabar nk soping...yeay!!last minit soping lebey mngujakan..<ayt nk sdpkan hati>

seb bek la doorgift, paperbag, kad kawen sume dah setelkan..klu x maw la menjerit mak ayah sume pn xsetel lagi..n sbb tulah xde dwet nk beli brg hantaran..wawawa...

n seb bek la ad rezki dpt bonus n dwet tnggkn pn msk dis month..Alhamdulillah...plus ad sale giler2 plak tu...suke sangat!!!

OMG!1 month only~

OMG!!berkurun kot xupdate blog..huhu..n yet tnggl sebulan sehari je...1 barang hantaran pun xsetel lg..boleh??sukakan last minit..kerja gila!

seb bek now tgh Year End Sale + Krismas sale..gaji ngn bonus pun dh masuk..so esok mmg dh plan nak tlg bkk n ttp kdai soping2 complex kt KL tu hunting barang hantaran..4 me n 4 him..soping sakan..

xsabarnye nk tnggu mr fiance pickup me @bangi...rndu sdh..lame kot xjmpe..heheh..

p/s: luv u more n more...x0x0